Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Никола Илчев: Качеството, маркетингът и таргетът създават успешна онлайн търговия

Една от идеите за правилен маркетинг е бизнесът да бъде откровен със своите потребители, смята основателят на eCommerce Academy

Никола Илчев: Качеството, маркетингът и таргетът създават успешна онлайн търговия

Снимка: Pixabay

Забелязах потенциала на електронната търговия през 2011 г., когато имах нужда много бързо да реализирам продажба на голямо количество стоки, които отлежаваха на склад. Тогава електронната търговия не беше това, което представлява в момента. Това каза Никола Илчев, основател на eCommerce Academy, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Причината електронният магазин, който създадох, да не стартира добре беше липсата на мобилни технологии и недостатъчно бърз интернет“, добавя той.

Илчев разказа какво го е провокирало да създаде eCommerce Academy.

“Изключително много исках да развивам нашия онлайн бизнес и постоянно търсех знания, събития и места, на които мога да получа тези знания, както и да срещна хора, които също са увлечени от темата за електронна търговия, но това не беше достатъчно“, споделя Илчев.

Той посочи кои са най-допусканите грешки при създаването на онлайн магазин.

„Някои от най-допусканите грешки, които хората правят при стартиране на онлайн магазин е недоброто предвиждане на бюджет, както и липсата на достатъчно знание за процеса на развитие на един онлайн магазин“, коментира гостът.

Според Никола Илчев факторите, които предопределят успеха на електронната търговия са наличието на качествен продукт, който да обслужва нуждите на потребителите, правилното установяване на подходящ таргет и добрата организация на рекламата и маркетинга.

„Една от идеите за правилен маркетинг е бизнесът да бъде откровен със своите потребители, както и да предостави допълнителни персонализирани услуги“, подчертава Илчев.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини
Ученето и работата от вкъщи изискват строга киберхигиена